Fájdalmas vallomás

2022.04.07. 06:02

Családi tragédiáról mesélt a Jászai Mari-díjas színésznő: vele választottuk ki a ruháját, amiben később elhamvasztották

Édesanyja elvesztéséről vallott Kováts Adél Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

A Korányi hospice-ban töltötte utolsó napjait Kováts Adél édesanyja. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Klubrádió Szavakon túl című műsorában elmondta, édesanyja eszméletlen humorral és könnyedséggel kezelte, amikor kiderült róla, hogy előrehaladott tüdőrákja van és csak hetei vannak hátra.


„Anyu rettenetesen kötelességtudó volt, iszonyú szívós. Olyan volt, hogy a legjobb formáját mindig a nagy bajok hozták ki, ez nagyon érdekes. Minden vacakságon kétségbe tudott esni, hogy nem talál valamit, de amikor arról volt szó, hogy halálos beteg, azokat a dolgokat eszméletlen humorral és könnyedséggel csinálta végig, magát a halálát is”

– mesélte a színésznő.

Hozzátette, édesanyja mindenre igyekezett gondolni, elvarrta a szálakat, felhívott embereket, és elmondta nekik, hogy már nem fognak többet beszélni, köszönetet mondott, és elmesélte, miért fontosak számára. Ezt a családtagokkal is megtette.

 

„Együtt választottuk ki a ruháját, amiben elhamvasszák. Hihetetleneket mondott. Bejött a húgom, és mondta, hogy »anya, akkor ez a nadrág jó lesz?«, amire azt válaszolta, »hát, kislányom, nadrágban nem megyünk az Isten elé«”

– mesélte Kováts Adél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában