Nagy baj lehetett volna

2022.09.06. 18:29

Daganattal műtötték a magyar olimpikont

Miomát találtak Burián Katalin Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszónál.

Fotós: Illyés Tibor / MTI

Nőgyógyászati daganattal műtötték egy éve Burián Katalin. Az évforduló alkalmával pedig fontos üzenetet fogalmazott meg az Instagramon női követőinek: Egy emlékeztető, hogy járj el rendszeresen nőgyógyászati szűrővizsgálatra!

Most van egy éve hogy nőgyógyászati daganattal műtöttek. Az olimpia előtt 2 hónappal találták nálam egy miomát. Ez az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganat típus (ált. Jó indulatú). Nekem nagyon kevés idő alatt nőtt meg nagyon nagyra (ez ritka) ezért muszáj volt kivenni. Hetekig szorongtam a műtét miatt, mert az orvosaim azt mondták, hogy nehéz lesz kivenni mert rossz helyen van, nehéz hozzáférni, és lehet hogy a hagyományos laparoszkópia helyett fel kell vàgni az egész hasam… de attól jobban tartottam, hogy mi van ha lesz valami komplikáció és nem lehet majd gyerekem… még is csak ott turkálnak…. De szerencsére a legjobb kezekben voltam

– mesélte bejegyzésében Burián.

A Semmelweis Egyetem Nőgyógyászati Klinikáján műtötték, és minden rendben volt. A műtét után kiderült, hogy szerencsére jó indulatú volt, nem kellett vágni, csak kapott plusz egy nagyobb lyukat a hasára.

Kiderült, a szövet fele el volt halva, ami súlyos maradandó károkat okozhatott volna, ha nem műtenek meg időben. Szerencsére azóta minden rendben van, hála a kiváló orvosaimnak!

 – tette hozzá.

Az úszó számára a rehabilitáció nehezebb volt, mint várta, 2 hónap volt mire meg tudott csinálni tíz felülést a kondiban. 8-9 hónapig nem érezett semmit az egyik oldalon a bikini vonal környékétől a combja felső részéig. Kiderült, megsérült egy ideg a műtét közben. Fél évig még fájt a hasa az edzéseken, versenyek után. Közben pedig covidos is lett.

Sok türelem kellett ehhez az időszakhoz. De a lényeg az volt, hogy a lehető legjobban regenerálodjanak a testem megbolygatott részei. Lassú folyamat volt. Sok kritikàt is kaptam, hogy az utóbbi éveimhez képest az idei nem volt sikeres, én meg örülök, hogy ennyit ki tudtam belőle hozni mert rengeteg munkám volt benne. Szomorúan hangzik, de NAGYON hálás vagyok a sorsnak, hogy végig tudtam csinálni az olimpiát és csak utána kellett ezen keresztül mennem. Nagyon fontos, hogy a korai diagnózis megállapításával megelőzhető a nagyobb baj!

 – zárta bejegyzését Burián Katalin a Bors találata szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában