Tragédia

2022.09.15. 08:06

Három éve halt meg a kis Dávidka: megtörten nyilatkozott az ítélet után L.L. Junior

A szemtanúk egészen mást láttak, mint amit Hopp Csilla és P. Carmen vallott a bíróságon. A megrendítő témájú perben végül úgy ítélkezett a bíró, hogy nem történt bűncselekmény, ezért a vádlottat felmentette. L.L. Junior eddig sosem kommentálta a bírósági eljárás kapcsán napvilágot látott híreket, most azonban kivételt tett.

Fotó: Bors

Tanúkihallgatással folytatódott P. Carmen pere. A fiatal nőt azzal vádolta a Fővárosi Főügyészség, hogy az ő felelőssége volt Lesi Dávidka testi épsége, és mivel a gyermek halálos autóbalesetet szenvedett, P. Carment gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták.

A három éve, 2019. augusztus 31-én történt tragédia árnyéka a mai napig rávetül mindenkire, aki véletlenül a helyszínen tartózkodott és szemtanúja volt a szörnyűségnek. Az ügyben lefolytatott második tárgyalási napon ketten vallottak arról, hogy ők pontosan mit láttak a baleset előtti percekben, illetve közvetlenül utána.

A megtört szülők a kisfiú temetésén Fotó: Bors 

A szemébe mondta, másképp emlékszik

Az egyikük egy középkorú férfi, aki így emlékezett:

– A trolimegállóban várakoztam a családommal a baleset időpontjában. Arra emlékszem, hogy messziről láttam Hopp Csillát és társaságát, a velük lévő egyik gyermek a felnőttekkel maradt a piros jelzés miatt a járdaszigeten, aztán csak a szemem sarkából láttam, hogy megindul a kicsi. Nem láttam, hogy bárki fogta volna a kezét, erről nem tudok nyilatkozni. Az azonban biztos, hogy a gyermek nem szaladgált a felnőttek között, és mögöttük sem, erre nem is lett volna hely, hiszen nagyon sűrűn álltak az emberek.

A tanút szembesítették Hopp Csillával is, aki szótlanul hallgatta az előadását. A férfinak rá kellett néznie a gyászoló anyára és be kellett azonosítania, hogy ő állt-e Dávidka mellett… A tanú erre nem tudott válaszolni, azt mondta, hogy nem ismeri fel pontosan, hogy ki állt a gyermek mellett.

A szembesítéskor Csilla elsírta magát Fotó: Bors 

Feszült pillanat volt, Hopp Csilla szomorúan nézett a férfi szemébe.

Mindez azért volt fontos az ügy szempontjából, mert Hopp Csilla és P. Carmen is azt vallották, hogy Dávidka szaladgált körülöttük, a baleset előtt is a hátuk mögé került, és onnan rohant ki hirtelen az autó elé.

„A mai napig látom a szemem előtt...”

A második tanú egy középkorú nő volt, ő szintén járókelőként volt jelen Lesi Dávid halálos baleseténél. Közvetlen Hopp Csilláék mögött haladt, illetve állt meg annál a zebránál, ahol végül megtörtént a baleset.

Ez a szemtanú szintén azt látta, ahogy a kisfiú nem szaladgált a felnőttek mögött, erre szerinte hely sem volt, mert sűrűn álltak a gyalogosok egymás mellett és mögött, viszont egy fontos részletre hívta fel a bíróság figyelmét: az emlékei szerint Dávidka kezét fogta P. Carmen, és pont odanézett, amikor a kisfiú kirántotta a kezét a rá vigyázó felnőtt szorításából, aztán kiszaladt az úttestre.

A szemtanú Csilláék mögött várakozott a zebránál, amikor megtörtént a tragédia  Fotó: Bors

A mai napig látom a szemem előtt, ahogy a két kéz kicsúszik a szorításból

 – mondta megrendülten a szemtanú.

Vagyis egyikük sem úgy emlékezett vissza a balesetre, ahogy arról Hopp Csilla és P. Carmen beszélt…

A perbeszédekben a vád képviselője kifejtette, hogy véleményük szerint olyan nem történhet, hogy egy ilyen baleset megesik, kellő odafigyeléssel valószínűleg elkerülhető lett volna. Ennek az ügynek van felelőse.

– Hopp Csilla kihallgatása után arra jutott a nyomozóhatóság, hogy az édesanya nem gondoskodott arról, hogy a gyermek kellő biztonságban legyen – mondta, majd így folytatta: – P. Carmen pedig nem fogta elég erővel a kisgyermek kezét. Ezért egyértelműen megállapítható – négy különálló tanú vallomására támaszkodva – P. Carmen felelőssége az ügyben. Tudta, tudnia kellett, hogy a közlekedés veszélyes üzem. És azt, hogy egy hároméves gyermektől nem várható el, hogy tisztában legyen a közeledés veszélyeivel, ezért neki kellett volna a testi épségét megvédenie.

Véget érhet a három éve tartó rémálom 

A védelem szerint nem volt kérdés, hogy büntetőeljárás indul az ügyben, hiszen meghalt egy kisfiú. Ugyanakkor azt mondta, hogy sajnálatos módon – bármennyire nehéz is belegondolni – egy ilyen baleset bárkivel előfordulhat, akinek kicsi gyereke van. P. Carmen ügyvédje szerint maximum hanyagságról lehet szó ebben az ügyben, ami semmi esetre sem büntetőjogi kérdés.

L.L. junior fiának sírja, Dávidka sírja, 2022. Fotó: Bors
Dávidka sírja, halálának harmadik évfordulóján  Fotó: Bors

A védelem felmentést kért, a bíróság pedig egyetértett az ügyvéd érvelésével. P. Carment bűncselekmény hiányában felmentette.

Az ügyészség azonban nem értett egyet a bíróság döntésével, ezért fellebbezett. 

A Bors megkereste az ügyben L.L. Juniort is, aki a tragédia óta egyszer sem kommentálta a bírósági eljárás kapcsán napvilágot látott híreket, most azonban kivételt tett:

Nem létezik helyes ítélet a kisfiunk halálának ügyében. Semmi sem hozza vissza a fiamat

 – mondta megtörten a lapnak az énekes, akivel Hopp Csilla is egyetértett: 

– Csak azt tudom mondani, amit Laci – fűzte hozzá a könnyeivel küszködve. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!