Bulvár-celeb

2022.12.26. 21:00

Műfenyője van? Vigyázzon rá, nehogy felrobbanjon!

Illusztráció: Shutterstock

A szakértő szerint a műanyag, illetve fém szerkezetű karácsonyfák megsemmisítése körülményes és veszélyes folyamat, otthon nem ajánlott kipróbálni.  Az elhasználódott műfenyők elégetésekor ugyanis olyan gázok szabadulnak fel, amelyek robbanáshoz is vezetnek, így mindenképpen érdemes óvatosnak lenni.

Az ünnepek közeledtével sokan már jó előre feldíszítették a karácsonyfát, de volt akinek komoly fejtörést okozott, hogy a háromféle – a műanyag, a vágott, vagy a földlabdás – fenyő közül melyik típusút válassza.

Bera Tamás, a Klímapolitikai Intézet kutatója a TV2 Mokka reggeli műsorában elárulta: szerinte az utóbbi kettő közül érdemes kiválasztani a leginkább hozzánk passzolót, hiszen a műanyagnak rengeteg hátránya lehet - derül ki a Tények.hu cikkéből.

A környezetre nézve igen káros széndioxid-kibocsátás tekintetében a műfenyő a legrosszabb választás. A nagy mennyiségű fakivágás ellenére a szakember szerint jóval kevesebb kárt okozunk a környezetnek, ha kivágott vagy földlabdás karácsonyfát vásárolunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában