Betegség

2023.03.28. 12:00

Tovább húzódik a bevonulás: Galambos Lajos újabb orvosi vizsgálatokon esett át

A zenész hamarosan megkezdi a börtönbüntetését, de egyelőre újra kórházba ment.

Forrás: Ripost

Galambos Lajosnak február 15-én kellett volna megkezdenie a gáz-, áram- és vízlopás, valamint vesztegetés miatt rá kirótt börtönbüntetését a kecskeméti börtönben, a kiírt időpontban azonban nem jelent meg a kapuban. Halasztási kérelmét elutasította a bíróság, így a zenésznek – bár fellebbez – hamarosan meg kell kezdenie a 3 év 6 hónapos büntetését – derül ki a Bors cikkéből.

A népszerű trombitásnak a pereskedésre ráment a vagyona egy része, a házassága és az egészsége is, bevonulásának ideje is ez utóbbi miatt csúszott.

Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék

– nyilatkozta a zenész korábban a Borsnak.

Forrás: Life.hu

Galambos Lajos új behívója még nem jött meg, illetve a zenész nem beszél arról, hogy pontosan mikor kell megkezdenie a börtönbüntetést. Egy ismerőse azonban részletesen nyilatkozott a zenész terveiről:

„Esze ágában sem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni, annak érdekében, hogy a betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és persze finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát a kért időben”

 – mondta korábban a Borsnak az informátor, aki hozzátette:

Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését. Természetesen nem boldog a hírtől, de minden rá vonatkozó törvényt betartva fog eljárni.

A Bors munkatársának telefonon feltett kérdésre Lajos így felelt:

Épp orvosi vizsgálaton vagyok. (...) Túl részletesen nem szeretnék most erről beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy ez egy újabb vizsgálat, ami a jelenlegi egészségi állapotomat monitorozza, illetve egy terheléses vizsgálat, ami megmutatja, mennyit bírok most és mennyit fogok bírni a közeljövőben.

A vizsgálat eredménye pedig sok mindent befolyásolhat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában