Bulvár-celeb

2023.04.04. 15:10

Mérgező csokit találtak a magyar boltok polcain, nehogy egyen belőle!

Rákkeltő anyag, aflatoxin fordulhat elő benne.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Uesiba

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmeztetést adott ki, amely szerint a Cachet márkájú, 72 százalékos kakaótartalmú mandulás étcsokoládéban határértéken felüli aflatoxint tartalmaz - írja a Bors.

Ezért visszahívják a fent nevezett, 100 grammos kiszerelésű termékek közül a L22343 tételszámú, 2024. március 9-i minőségmegőrzési idővel rendelkező termékeket! Fontos. hogy a visszahívás kizárólag ezekre a tételszámú termékekere vonatkozik. 

A hatóság azt kéri, hogy ezekből a tételszámú termékekből senki ne fogyassza el, ugyanis ezekben mutatható ki a határérték feletti vegyianyag, az aflatoxin.

Illusztráció: Shutterstock

Fontos, hogy ugyanebből a termékből a más tételszámú és lejárati idejű csokoládékat nem érinti a visszahívás és az  elfogyasztás tiltása!

Az aflatoxin olyan gombaméreg, amely penészgombát termel, emberekre és állatokra egyaránt nagyon veszélyes. 

 Mostanra a legtöbben már bevásároltak húsvétra, megvették a gyerekeknek és szeretteiknek az ajándékokat, így könnyen lehet, hogy a fenti termékből is van néhány táblával otthon. 

Éppen ezért nézzük meg alaposan, hogy milyen csokoládét adunk és milyet kapunk, ha pedig azt sejtjük, hogy az veszélyeztetheti az egészségünket, akkor ne fogyasszuk el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában