Bulvár-celeb

2023.05.07. 19:05

Láttál már ilyen cukit? Aranysakál kölyköket mentettek a Hortobágyon

Az alomra egy felszín feletti vacokban bukkantak rá a vadászok.

Forrás: Facebook

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye déli részén, Kunszentmártonban találta meg május elején a tíz kölyökből álló aranysakál almot a Körös Vadásztársaság egyik munkatársa. És bár az állat egész évben lőhető, ám a jóérzésű kunszentmártoni vadász értesítette a hivatásos vadászokat.

A kölyköket nem hagyták magukra, mivel a vizsla és a vadász szaga miatt kétséges volt, hogy a visszatérő anyaállat tovább neveli-e azokat.

Felvették a kapcsolatot dr. Déri Jánossal, a Hortobágyi Madárkórház igazgatójával, aki vállalta, hogy Hortobágyon felnevelik a kölyköket. Most a nap 24 órájában, állandó felügyelettel nevelik a kicsiket, amelyek a kezdeti időszakban állandó gondoskodást igényelnek.

Ilyen cukit még nem láttatok, sőt, mi sem

– írja közösségi oldalán a kórház. – Ők bizony nem kutyusok... Pár napos aranysakál kölykök, méghozzá rögtön egy egész alom.

Azt ígérik, ha eljön az idő, akkor valamelyik vadasparkban fogják elhelyezni őket, ahol biztonságos, ugyanakkor számukra megfelelő, természetes közegben élhetnek teljes életet.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában