Bulvár-celeb

2023.06.06. 14:00

"Használni fogom a rangomat" - Varga Viktor hatalmas elismerést kapott

Az énekest váratlan öröm érte, vitézzé avatták!

MW

Forrás: Instagram

Varga Viktort hosszú évek óta foglalkoztatja a magyar kultúra, az őseink szokásai, életmódja. Ő maga is népszerűsíti munkásságával és életformájával a magyar identitást, ám nem gondolta volna, hogy ekkora elismerést kaphat.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer vitézzé avatnak! A legizgalmasabb az egészben, hogy nem is én jelentkeztem erre, hanem a rend főkapitánya terjesztett fel! Egyszer csak jött egy e-mail, hogy jelenjek meg az avatáson

 – újságolta a Ripostnak Viktor, majd lelkesen folytatta.

Fotó: Varga Viktor

"Évek óta figyelték a munkásságomat. Régóta foglalkozom ugyanis a magyar identitás népszerűsítésével, persze nem azért, hogy jutalmat kapjak érte. Sokat utazgattam, hogy megismerjek különböző kultúrákat, s hazaérve ráébredtem, hogy a magyarság is milyen színes, szeretném ezt közelebb hozni az emberekhez. Megírtam a Fehérlófia című musicalt a Nemzeti Lovas Színháznak, írtam dalokat a Trianon Múzeumnak. Nemrég pedig felénekeltem a Bánk bán musicalből a Hazám, hazám című áriát, annak apropójából, hogy magyar földön nekem is van egy szeletem: a házam jogilag is az enyém lett, a saját teraszomon rögzítettem a dalt! Azt hiszem, ez lehetett az a pont, amikor eldöntötték, hogy szeretnének kitüntetni" – mondta a Ripostnak Viktor, aki immár két éve él jurtájában, a birtokhoz tartozó házrészt pedig nyilvános spirituális központtá szeretné alakítani.

A sokoldalú énekes díszmagyarban jelent meg a lovaggá ütési szertartáshoz hasonló eseményen:
"A ruhámat én varrtam még két évvel ezelőtt a Nemzeti Vágtára. A csizmám a Lovas Színházban használt lábbelim. 

A díszszablya pedig a nagyapámé volt, régóta a falamon lógott. Amikor kiakasztottam, még nem sejtettem, hogy ilyen módon fogom használni, de úgy látszik, bevonzottam. A vitézi rangot használni fogom titulusként, de nem várok el ezért semmilyen kivételezést, sőt, ez magam felé egy plusz elvárás, hogy még többet tegyek a kultúránkért. 

Leporolom az operaénekesi szakon szerzett tudásomat, szeretnék minél több régi magyar operát felénekelni, hogy legyen belőlük frissebb hanganyag" – ígérte a kitüntetett énekes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában