Bulvár-celeb

2021.07.13. 10:41

A bíróság döntött: 2 év börtönre ítélték Berki Krisztiánt

Döntött a bíróság Berki Krisztián ügyében.

Forrás: © Bors / Knap Zoltán

Berki Krisztián kedden az állítólagos büntetőfékezés miatt állt bíróság elé.

A bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, Berki Krisztiánt két év szabadságvesztésre, 250 napi tétel pénzbüntetésre és kettő év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélik. A szabadságvesztés végrehajtási fokozatát „börtön” fokozatban határozták meg.

A kiszabott szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztették – írja a Bors.

Berki Krisztián a vádirat szerint 2018 márciusában a KRESZ több előírását is megszegve vezetett egy személygépkocsit, amelynek sebességét – egy autóbusz megelőzését követően – forgalmi ok által nem indokoltan hirtelen lecsökkentette. Az autóbusz vezetője a késedelem nélkül megkezdett lassítás és vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni a személygépkocsival való ütközést. A szándékos veszélyhelyzet okozás miatt történt ütközés következtében az autóbuszban több mint 2,5 millió, míg a gépkocsiban több mint 14 millió forint anyagi kár keletkezett. Az ügyészség közúti veszélyeztetés, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével vádolja Berki, két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Kétszeri halasztás, és a június 4-i tárgyalás után tegnap a bíróságon a bizonyítási eljárás során minden érintett újra vallomást tett, ezt követően a bíró szembesítette őket a még 2018-ban a rendőrségnek tett írásos vallomásukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!