Ország-világ

2021.01.07. 09:18

A Dunába süllyesztette az eltűnt karcagi nő holttestét volt élettársa, egy vita után ölte meg

A nő karácsonykor tűnt el, holttestét még keresik.

Forrás: baon.hu / Donka Ferenc

Eltűnés miatt keresett a rendőrség egy karcagi kétgyermekes édesanyát. Kiderült, az asszonyt volt élettársa megölte és holttestét a Dunába süllyesztette. A férfit az 5-ös úton fogták el, miután autójával balesetet szenvedett – írja a baon.hu.

A megalapozott gyanú szerint egy 32 éves felsőlajosi férfi december 22-én megölte Karcagon volt élettársát, majd a holttestet a Dunába süllyesztette. Az ügy részleteiről Dr. Varga K. Attila rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese adott tájékoztatást.

Mint elmondta: egy karcagi asszony bejelentést tett a helyi rendőrkapitányságon lánya eltűnése miatt. A lánya két nappal korábban, december 22-én ismeretlen helyre távozott, életjelet nem adott magáról.

Figyelemmel arra, hogy ekkor még nem merült fel a bűncselekmény elkövetésének gyanúja, a Karcagi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében, a kétgyermekes anyuka körözésének elrendelése mellett vizsgálta az eltűnés körülményeit – mondta el az ezredes.

A fordulat az ügyben január 4-én következett be, amikor állampolgári bejelentés érkezett a lajosmizsei rendőrőrsre, mely szerint Lajosmizsén, egy kiserdőben különböző női ruhadarabokat találtak.

Mint kiderült, ezek az eltűnt fiatalasszony ruhái voltak, ezeket viselte, december 22-én, amikor eltűnt.

A rendőrök vizsgálni kezdték, hogyan kerültek az asszony ruhái Karcagról Lajosmizsére, több mint 100 kilométerre az otthonától.

Az eltűnt fiatalasszony két gyermekével és korábbi élettársával, kisebbik gyermekének édesapjával, akivel 2020 decemberében szakított, több mint négy éven keresztül élt egy Lajosmizse melletti településen – ismertette Dr. Varga K. Attila.

A férfi a szakítás után ide költözött vissza. Ez felkeltette a rendőrök figyelmét, és már az is gyanús volt, hogy a férfi, első meghallgatása során nem tudott minden kérdésre megfelelő választ adni.

Ekkor már az életellenes bűncselekményekkel foglalkozó nyomozók is bekapcsolódtak az eltűnés körülményeinek vizsgálatába. B. Attilát beidézték a lajosmizsei rendőrőrsre,

a férfi azonban nem jelent meg.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök a kecskeméti kollégáikkal együtt láttak neki a férfi megkeresésének. Néhány óra múlva megtalálták és előállították a férfit.

Noha a rendőrség közleménye nem tér ki rá, úgy tudjuk, hogy a férfit az után fogták el a rendőrök, hogy autójával szerdán egy betonoszlopnak csapódott az 5-ös úton, Kecskemét határában. A rendőrség által közölt videóban fel is tűnik az a fehér autó, mely a Kecskemét melletti balesetben totálkárosra tört. Úgy tudjuk, a helyszínre érkező tűzoltók csak feszítővágó segítségével tudták kiemelni a járműbe szorult sofőrt, majd a majd a mentők kórházba szállították.

A rendőrség közlése szerint B. Attila elmondta, hogy december 22-én volt párjával összevitatkoztak, a vita tettlegességig fajult, a fiatalasszony meghalt.

A holttestet B. Attila autója csomagtartójába tette, majd a Duna vizébe süllyesztette, volt párjának ruháit pedig a már említett erdőben szétszórta.

A holttest keresése jelenleg is folyamatban van.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói B. Attilát gyanúsítottként hallgatták ki emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Őrizetbe vételét követően kezdeményezték a férfi letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!