Bulvár-celeb

2021.06.08. 15:38

Közös öngyilkosságot terveztek, de miután meghalt az élettársa, a zalaegerszegi férfi meggondolta magát

Emberölés miatt jogerősen tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy zalaegerszegi férfit, aki közös öngyilkosságot tervezve megölte élettársát.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség, a Pécsi Ítélőtábla határozatát ismertetve, közleményében azt írta , az 55 éves zalaegerszegi férfi

tavaly januárban határozta el élettársával, hogy – tartozásaik következtében kialakult kilátástalan élethelyzetük miatt – közösen vetnek véget életüknek. Tervük szerint a vádlott megölte volna élettársát, majd magával is végzett volna.

A férfi 2020. január 4-én kutyasétáltatásból hazatérve megfojtotta élettársát, majd megölte a kutyájukat, öngyilkossági szándékától azonban időközben elállt, a lakást elhagyva a város utcáin bolyongott, majd késő délelőtt a rendőrkapitányságon bejelentette élettársa halálát.

A Zalaegerszegi Törvényszék tavaly júniusban a férfit emberölés bűntette miatt tizenkét év börtönre ítélte, a döntést a másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla most helybenhagyta.

A férfi büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat legkorábban.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!