Ország-világ

2021.01.04. 16:29

Megint nem bírt magával! A rendőrök vetettek véget M. Richárd kokainos bulijának

A Dózsa György úti baleset kapcsán az ügyészség eddig is azt képviselte, hogy M. Richárdot le kell tartóztatni, pár napja pedig ezt az álláspontot erősítő újabb büntetőeljárás indult.

Budapest, 2020. szeptember 30. Az elsõrendû vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI / Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

A Dózsa György úti baleset kapcsán indult eljárás másodfokon jelenleg is folyamatban van, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. A férfi ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte el nemrég a másodfokú bíróság – írja a Bors.

A Fővárosi Főügyészség friss közleménye szerint a férfi ellen újabb büntetőeljárás indult.

A megalapozott gyanú szerint ugyanis M. Richárd 2020. december 31-én többféle kábítószert szerzett és fogyasztott.

A nyomozó hatóság kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Lapértesülések szerint kokain és metamfetamin volt M. Richárd vizeletében.

Mint írják, az újabb eset arra enged következtetni, hogy a vádlott szándékosan és kitartóan semmibe veszi a jogszabályokat, ettől a büntetőeljárás ténye és az enyhébb kényszerintézkedés sem tartja vissza.

A bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a bírósághoz, hogy rendelje el a vádlott letartóztatását – erről majd a Fővárosi Törvényszék fog határozni.

Borítókép: az elsőrendű vádlott M. Richárd az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!