Bulvár-celeb

2021.06.21. 12:24

Pánik és sikolyok: megszólalt a drámai mezőörsi buszbaleset túlélője

Egy ember meghalt, és húszan megsérültek abban a pénteki, közúti balesetben ahol egy kisteherautó és egy menetrend szerint közlekedő volánbusz ütközött Mezőörs belvárosában. A szerencsétlenség még pénteken történt, de azóta egyre másra érkeznek a hírek a tragédia részleteiről.

Forrás: police.hu

A baleset a 81-es számú főút 63. kilométerszelvényében, Mezőörsnél a délutáni órákban történt, egy Volánbusz és egy kisteherautó ütközött frontálisan. A baleset következtében a kisteherautó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A buszon 30-an utaztak, köztük gyerekek. Összesen húszan sérültek meg, egy ember súlyosan.

Fotó: police.hu

Egy darabig nem ül buszra az egyik túlélő

Győrből jöttem haza, mikor azt vettem észre, hogy egy furgon jön velünk szemben a mi sávunkban. Én körülbelül középen ültem. Sajnos egy olyan útszakaszon voltunk, aminek a közepén volt egy járdasziget, a szélén meg egy ösvény és egy villanyoszlop.

Csak a buszvezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy az utóbbit választotta, így a sövény majd végül az oszlop állított meg minket. Az ütközés után arra emlékszem, hogy sikítozó és pánikoló emberek vesznek körbe, de ez jó hír volt: mindenki túlélte – emlékezett vissza Dróth Zoé, akinek még nem sikerült feldolgoznia a történteket.

Mint mondja valószínűleg egy ideig nem száll buszra, ha nem muszáj.

Mással is szembe autózott a kisteherautó

Zoé állításait egy, a baleset helyszínétől néhány házra lakó is megerősítette. Nagy Sándor a Borsnak elmondta: délután egy nagy csattanásra lett figyelmes.

Az egyik szomszédom mesélte, hogy pont mielőtt hazaért volna, az ő sávjába is többször áttért egy hasonló kisteherautó vezetője

- nyilatkozta Sándor, aki hozzátette: ez az útszakasz, nagyon forgalmas, rendszeresen történnek balesetek.

Fotó: police.hu

A kisteherautó sofőrje elhunyt

Tóth Gabriella a megyei rendőrség szóvivője megerősítette: a kisteherautó sofőrje a helyszínen elhunyt. A könnyebb sérülteket a helyszínen ellátták, a többieket a mentők kórházba szállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset miatt indított eljárásban vizsgálja az ütközés körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!