uniós követelmények

2018.07.21. 10:08

1,6 milliárdból fejlesztik a hulladékgazdálkodást a Dunántúlon

Igalt, Somogyjádot és Kaposvárt is érinti a fejlesztés.

Fejlesztik a hulladékgazdálkodást a Dél-Dunántúlon, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás idén mintegy 1,6 milliárd forintot fordít erre. A társulás közleménye szerint a 87,6 százalékban uniós és állami forrásból finanszírozott projektben a meglévő három mellé új hulladékudvar létesül Igalban és Somogyjádon, ahol a lakosság ingyen leadhatja a feleslegessé vált, de másoknak értékes ruhákat, használati tárgyakat, továbbá azon hulladékot, amelyet a közszolgáltató nem visz el a kommunális hulladék begyűjtésekor.

Kaposváron fedett bálatároló épül a hulladékkezelő telep szelektív válogatója mellé, fejlesztik a telepen alkalmazott technológiát, továbbá több helyre gyűjtő- és szállítójárműveket, üzemeltetéshez szükséges eszközöket vásárolnak – tették hozzá.

A társulás 2005-ben alakult az uniós követelményeknek megfelelő integrált hulladékgazdálkodási rendszer kialakítására, munkájában 127, Baranya, Somogy és Tolna megyei település vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!