jobb ajánlat

2017.07.12. 07:32

Elcsábítaná az áramszolgáltatók ügyfeleit a Nemzeti Közművek

A lakosság otthoni, teljes körű szolgáltatójává kíván válni az NKM Nemzeti Közművek Zrt. – mondta a Világgazdaságnak Kóbor György, a mintegy 550 milliárd forint forgalmú állami társaság elnök-vezérigazgatója.

Önállóan működő társaság vagyunk, több tulajdonossal. Csoportunk éves forgalma mintegy 550 milliárd forint, közel 3000 munkavállalóval több mint 4 millió ügyfelet szolgálunk ki − mondta Kóbor György a Világgazdaságnak. Hozzátette: a Nemzeti Közművek Zrt. két fő pillére a Főgáz és a Démász, amelyeknek száz százalékos tulajdonosa.

A Magyar Villamos Művek (MVM) és a Nemzeti Közművek üzleti érdekei kiegészítik egymást. A Főgáz korábban is az MVM-leány Magyar Földgázkereskedőtől vásárolta a gázt, amely nem versenytársa a Főgáznak, hiszen az MFGK egyéb ügyfelei mindig is inkább a nagyfogyasztók és a nagyobb kereskedők, szolgáltatók voltak.

Az árampiacon a többi szolgáltatóval versenyezve igyekeznek minél több ügyfelet szerezni.

Megteremtettük a szabad szolgáltatóválasztás lehetőségét a fogyasztóknak a villamos energia piacán. E célból a Démász országos áramszolgáltatói engedélyt kért, amelyet június 1-jével megkapott. Bárkit el tudunk érni a 300 pontból álló országos ügyfélszolgálati hálózatunkon keresztül, amely saját irodákból és postai pontokból áll

− emelte ki az elnök-vezérigazgató

A Nemzeti Közművek úgy teremt versenyhelyzetet, hogy szolgáltatást kínál, „mert ma is bőven vannak, akik elégedetlenek a szolgáltatójukkal, és le is cserélnék. Kialakítjuk az áruk és a szolgáltatások kapcsolását, csomagban kínálását, ezzel újfajta rezsicsökkentést kínálunk ügyfeleinknek. Terveinkben igazodunk az energiaszolgáltatást is érintő három fő trendhez. Ezek a digitalizáció megjelenése, az új iparágak (például elektromos autók gyártása, energiatárolás, internetes szolgáltatások, okosmérés) belépése a mi területünkre és az innováció − mondta Kóbor György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!