szállás

2017.07.16. 13:30

Felpörgeti a turizmust a Vizes VB és a Forma 1

10 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma a múlt év azonos időszakához képest.

Budapesten és Balatonfüreden már alig lehet szállást találni júliusra – mondta a szallas.hu ügyvezetője az M1-en vasárnap. Szigetvári József hangsúlyozta, az idén átlagosan 10 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma a múlt év azonos időszakához képest, és a szallas.hu előrejelzései szerint nyáron 15 százalékos növekedés várható.

Az ügyvezető úgy fogalmazott: jól látható a vizes világbajnokság hatása, Balatonfüred megtelt, csak a környező településeken vannak még szállások. Nagy kihívás a szállásadóknak, hogy a Forma-1 is július végén lesz, a hónap utolsó hétvégéjére már most is alig találni szállást Budapesten.

Szigetvári József elmondta, hogy a külföldi tapasztalatok azt mutatják, az ilyen világesemények, illetve az azokhoz kapcsolódó turisztikai marketing utólag is még mintegy öt évig hozzájárulnak az adott ország idegenforgalmának bővüléséhez.

Szigetvári József kiemelte, mindenképpen szükség van a hazai szálláshelyek mennyiségi és minőségi kínálatának bővítésére, szerencsére a szállodai beruházási kedv visszatért Magyarországon.

Címkék#vizes vb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!