hívás külföldről

2017.07.14. 10:38

Üdülhetünk céges telefonnal

A flottásoknak is lehet ingyenes a külföldi telefonálás – a „hazai” díj az adókérdést is leegyszerűsíti.

Az üdülési szezonban sokan a céges telefonjukkal kelnek útra, ezért jó, ha tudják: a roamingrendelet a flottaszerződésekre is kiterjed. A szolgáltató köteles a flottaszerződés díjszabásában meghatározott hálózaton kívüli árakat alkalmazni, azok alapján számlázni – tájékoztatta a Világgazdaságot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A roamingdíj számításának alapja: a hálózaton kívüli – a más hálózatba irányuló – belföldi hívások díja. Ezért ha az előfizetéshez különböző hálózaton belüli és kívüli árak tartoznak, a szolgáltatónak azt a díjszámítási mechanizmust kell alkalmaznia, amely az adott roamingoló előfizetőre otthon, a hálózaton kívüli hívás esetén vonatkozik. Ha például az előfizetőnek olyan díjcsomagja van, amellyel Magyarországon az összes hálózatba nulla forintos percdíjjal telefonál – nincs a díjcsomagjában eltérő hálózaton kívüli ár megállapítva –, úgy a nyaralása során is ingyen – nulla forintért – tud hívni másokat.

Címkék#roamingdíj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!