Tőzsde

2017.10.03. 19:20

Prémiumkategóriás lett az Opus Global

Hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) határozata alapján az Opus Global a Standard kategóriából átkerült a prémiumkategóriás részvények közé – közölte kedden a BÉT. A törzsrészvényekre vonatkozó új kategóriarendszert a börzén jegyzett vállalatok részvényeinek besorolására 2013. július 1-jétől vezették be, amelynek az egyik legfőbb szabálya szerint a Prémium besorolású papírok esetén az, hogy az egyes érintett társaságok felelős társaságirányítási jelentéssel rendelkeznek.

A kategória bevezetési feltételei közé tartoznak továbbá az árfolyamértékre, a közkézhányadra és a legalább 3 éves működésre vonatkozó előírások is. A kibocsátóknak a forgalomban tartás során többletkövetelményeket is teljesíteniük kell: ahhoz, hogy egy részvény átkerüljön a Prémium kategóriába, a kereskedéshez kapcsolódó forgalmi vagy kapitalizációs mutatószámoknak is meg kell felelnie.

Ezen részvények kibocsátói angol nyelven is megjelentetik a közzétételeiket, illetve társasági eseménynaptárt is készítenek, amelyet kötelesek minden üzleti év elején (január 1-jén, vagy eltolt üzleti év esetén az üzleti év első napján) az aktuális évre vonatkozóan közzétenni.

- A BÉT Prémium kategóriájába tartoznak azok a cégek, amelyek a méretüket tekintve a legjelentősebbek és a legnépszerűbbek a befektetők körében. Az Opus Global 2017-es kereskedési volumene nagyon erős volt, többek között ezért is szerepel a hetedik legnagyobb súllyal a BUX részvényindex kosárban – mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.

- A prémium kategóriába a legszigorúbb kritériumoknak és szabályoknak megfelelő cégek kerülhetnek be, ezért ez hatalmas mérföldkő még egy olyan patinás cég életében is, mint az Opus Global. A transzparencia fontos szempont számunkra, akárcsak az, hogy a kisbefektetők széles köre számára legyenek elérhetőek részvényeink, illetve nemzetközi szinten is erősíthessük jelenlétünket – ezt már Ódorné Angyal Zsuzsanna, az Opus Global Nyrt. vezérigazgatója nyilatkozta kedden.

Emlékeztetett rá, az elmúlt időszakban a cég iránt erőteljes befektetői bizalmat tapasztaltak, amelynek megtartása fontos célkitűzésük, mivel az Opus Global hosszú távra tervez a tőzsdén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!