Kérni sem kell

2017.11.08. 15:13

Csaknem 120 ezer UPC-ügyfél internetezhet gyorsabban

Másodpercenként 120 megabitre emeli az internet sebességét a UPC csaknem 120 ezer ügyfele számára. Az érintetteknek ez nem jelent többletköltséget, és azt külön igényelniük sem kell, a UPC központilag állítja be a módosítást.

A UPC az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a gyorsabb internetezés azokat a UPC ügyfeleket érinti, akiknél műszakilag megvalósítható a sávszélesség 120 megabitre emelése. A szóban forgó ügyfelek többsége jellemzően 30 megabites letöltési sebességgel netezett eddig, mivel számos díjcsomagban hosszú ideig ez volt a leginkább elterjedt sávszélesség.

A szolgáltató e-mailben és a számlalevélen is értesíti az érintett ügyfeleket, a havidíjuk és a szerződésükben foglalt egyéb feltételek is változatlanok maradnak.

Azok számára, akiknél műszaki vagy valamilyen egyéb okból egyelőre nem lehetséges a sebességnövelés – így például a Digitális jólét alapcsomagot használók számára – a UPC igyekszik a jövőben megvalósítani a fejlesztést – írták.

A szolgáltató korábbi közlése szerint a UPC Magyarország előfizetéseinek száma az idén szeptember végén több mint 2 millió 25 ezer volt, ami 6,8 százalékos bővülés az előző év azonos időszakához képest. Az előfizetők száma elérte a 842 ezret.

A nagy sebességű internetszolgáltatás előfizetéseinek száma egy év alatt 39 900-zal nőtt, így elérte a 655 ezret, a digitális és analóg televíziószolgáltatásra kötött előfizetések száma több mint 17 ezer új előfizetéssel 677 700-ra bővült. A mobil előfizetések száma szeptember végén megközelítette a 81 400-at, egy év alatt 24 700-zal emelkedett.

Borítókép: Shutterstock / Dmytro Zinkevych

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!