Pihenés

2018.05.07. 08:47

Ne felejtse elkölteni SZÉP-kártyájáról a lejáró juttatásokat!

A május elsejei hosszú hétvége után hozzávetőleg négymilliárd forint maradt a Széchenyi Pihenőkártyákra 2016-ban feltöltött, május 31-én lejáró összegekből - derül ki a kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Nyíregyháza, 2014. december 27. Fürdõzõk az év utolsó napjaiban teltházzal mûködõ Aquarius Élményfürdõben Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn 2014. december 27-én. A szállodaszövetség szerint évrõl évre egyre többen töltik az ünnepeket hazai wellness szállodákban. MTI Fotó: Balázs Attila

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Balázs Attila

A jelenlegi szabályozás értelmében azok, akiknek a SZÉP-kártyáikra 2016-ban utalták a juttatást, május 31-ig költhetik el a keretüket. A határidő után lejár a juttatások érvényessége, és a fel nem használt összegek visszakerülnek a munkáltatókhoz.

Az OTP Bank SZÉP-kártyáin a május 31-én lejáró összegből még hárommilliárd forint maradt 236 ezer munkavállalónál a hosszú hétvége után – tájékoztatott közleményében a bank. A hamarosan lejáró keret az ünnepnapok alatt 146 millió forinttal csökkent az OTP-nél. A bankcsoportnál a SZÉP-kártyákra 2016-ban feltöltött 77,2 milliárd forintnak több mint 96 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok.

Az MKB Banknál a SZÉP-kártyákon mintegy 41 ezer munkavállalónak összesen 508 millió forint egyenlege maradt a 2016-ban nyújtott munkáltatói juttatásból – közölte a pénzintézet, amelynek a szálláshely alszámláján 204 millió forint, a vendéglátásén 178 millió forint, míg a szabadidőén 126 millió forint pihen. A 13,6 milliárd forintos eredeti keret 3,7 százaléka vár még elköltésre az MKB-nál.

A K&H Banknál 400 millió forintnyi összeg áll a SZÉP-kártyákon azokból az utalásokból, amelyeket a hónap végéig fel kell használni. Az elmúlt egy hónapban csaknem a 13 százalékát költötték el a kártyabirtokosok a rendelkezésre álló összegnek – tájékoztatott a pénzintézet. A banknál a legnagyobb részt a szállás zsebből költötték, ezt követi a vendéglátás és a szabadidő zseb.

Borítóképünkön fürdőzők a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Aquarius Élményfürdőben.

MTI Fotó: Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!