tojástermelés

2018.05.31. 10:23

Új takarmánygyárat épített a Gyermelyi

A Gyermelyi Tojás Kft. létesítménye évi 60 ezer tonna keveréktakarmány gyártására lesz alkalmas.

A vállalat tájékoztatása szerint a takarmánygyár alkalmas a késztakarmány bevonására is enzimmel, vitaminnal, illetve olajjal. A berendezések lehetővé teszik a mikro- és nyomelemek pontos adagolását. Az üzem központi részét képező torony 9 emeletes. A takarmánygyár vezérlése, mérlegrendszere automatizált, a létesítményben összesen kilenc ember dolgozik.

A takarmány alapanyagok nagy részét a vállalatcsoport növénytermesztése biztosítja. Az üzem a saját állatállomány ellátásához évi 23 ezer tonna takarmányt szállít a vállalat farmjaira. A másfél év alatt megvalósult beruházás külső partnerek kiszolgálására is lehetőséget teremt.

Az új üzem Gyermelyi Tojás Kft. tojástermelő kapacitás tervezett bővítését is képes kiszolgálni.

A tojástermelés növelését pedig a tésztagyár hamarosan befejeződő fejlesztése indokolja, mivel a 7,1 milliárd forintos beruházással megduplázzák, évi 70 ezer tonnára növelik a kapacitását.

A Gyermelyi Tojás Kft. Magyarország legnagyobb tojástermelő vállalkozása, három tojásfarmján összesen 540 000 tojótyúkot tart, ahol évi 140 millió tojást termel.

A Gyermelyi Zrt. két malommal rendelkezik. Évente 140 ezer tonna gabonát őröl meg, ezzel a magyar lisztpiac egyik meghatározó szereplője. A 8880 hektáron gazdálkodó növénytermesztő ágazat a vetőmag előállításától kezdve felöleli a teljes termesztési folyamatot.

A cégcsoport 500 embert foglalkoztat. Az elmúlt öt évben több mint 14 milliárd forintot fordítottak beruházásokra, ebből 9 milliárd forint a 2017-es év beruházási összege. A társaság 2017-es konszolidált árbevétele meghaladta a 22 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!