jövőbeli tervek

2018.05.15. 08:19

Újabb modellek gyártását hozhatja Kecskemétre a Mercedes

Bár az új A-osztályra koncentrálnak, de fel vannak készülve arra, hogy a kompaktautó-család további modelljeit is idehozzák.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában kiemelte, hogy a 2019-re felépülő új gyár már hátsókerék-meghajtású modellek előállítására is alkalmas lesz.

A gyár egyébként tavaly 190 ezernél is több autót gyártott, amivel rekordot döntött, a 3,5 milliárd eurós nettó árbevétel kapcsán Wolff pedig azt mondta: Évről évre bebizonyosodik, hogy jó döntés volt Magyarországon befektetni,

és Kecskemétet választani kompakt autóink egyik gyártóhelyszíneként. A kecskeméti gyár egyébként az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, ráadásul több mint 30 hazai beszállítónak ad lehetőséget az üzleti együttműködésre.

A DataHouse adatai szerint egyébként 2017-ben a Mercedes értékesítette a legtöbb prémium-kategóriás személyautót Magyarországon, 3223 darabot.

Wolff szerint a meglévő gyárukban az újonnan bevezetett A-osztály gyártására fókuszálnak, a gyár azonban fel van készülve arra, hogy a jövőben a kompaktautó-család további modelljeit is gyártsa. Az új gyár már hátsókerék-meghajtású modellek előállítására is alkalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!