a világpiac a cél

2018.09.26. 15:04

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

Az idén érkezett 123 pályaműből 47 kapta meg az elismerést.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, a hivatásukban elkötelezettek minden évben tudnak újabb dolgokat alkotni, az idén érkezett a legtöbb, 123 pályamű, ebből 47 kapta meg a kézműves remek díjat.

Az MKIK 2002-ben indította el hagyományteremtő céllal a Magyar Kézműves Remek pályázatot a magyar kézműves hagyományok népszerűsítésére.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hangsúlyozta,

a tárca a kamarával közösen azon dolgozik, hogy a magyar kézműves remekekből, a magyar kreatív ötletekből innovatív vállalkozások sarjadjanak, termékeik eljussanak a világpiacra is.

A díjazott termékekből az MKIK kiállítást rendezett, amelyen 111-en mutathatják be kézműves remekeiket az EuroSkills alatt, szeptember 26. és 28. között a Hungexpo területén.

Az EuroSkills Budapest 2018 – a szakmák Európa-bajnokságán a kedd esti ünnepélyes megnyitót követően szerdán kezdődtek a rendezvények, versenyek. Az MKIK szervezésében, a rendezvényen 28 országból, 37 szakma 525 versenyzője, és 500 szakértő van jelen. Az EuroSkills tagországai mellett meghívott vendégként Indiából, Dél-Koreából, Japánból és az Egyesült Arab Emírségekből érkezett 15 versenyző.

A versenyt és a kísérő kiállítást, szakkonferenciát 60 000 négyzetméteren rendezik meg, a programokra 80 000 látogatót várnak, a verseny eredményét szeptember 29-én, szombaton, a zárórendezvényen hirdetik ki.

A magyar csapat versenyzői 26 szakmában indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!