Személyi kölcsön

2018.11.12. 08:22

Elindult az év végi akciók szezonja

Új termékekkel, a feltételek átszabásával, kedvezményekkel készülnek a pénzintézetek a személyi hitelek karácsonyi csúcsforgalmára.

Forrás: MTI / Mónus Márton

Nem csak az üzletközpontok feldíszítése és a Vörösmarty téri vásár megnyitása jelzi az év vége közeledtét, jelentős akciókkal fordultak a pénzintézetek is a karácsonyi szezonba – hívja fel a figyelmet a Világgazdaság hétfői száma. Az év végi „kapkodás” a pénzintézetek részéről is érthető:

az elmúlt években a fogyasztási hitelek folyósításában a november rendre a legerősebb hónapja volt az utolsó negyedévnek. Tavaly például novemberben 27,2 milliárd forint értékű személyi kölcsönt folyósítottak a bankok, több mint ötödével többet, mint az év utolsó hónapjában, amikor 22,4 milliárdos összeget vett fel a lakosság.

A BankRáció adatai szerint a Budapest Bank október közepétől kínálja új XSLD és XSLD2 Prémium kölcsönét: a 6–84 hónapos futamidejű termék 7,5 százalékos kamattal érhető el 800 ezer és 10 millió forint közötti hitelösszeg esetén.

A MagNet új személyi kölcsönét azok az ügyfelek igényelhetik, akik a netbankon keresztül a banktól ajánlatot kapnak. A nyitási akcióban nincs folyósítási díj, a standard kamat hitelösszegtől függően 16,8–19,8 százalék, ám ha legalább 250 ezer forint jövedelem érkezik a számlára, a kamat már csak 8,8–11,8 százalék.

Az OTP december 16-ig változatlan feltételekkel meghosszabbította akciós személyi kölcsönének kondícióit, ám az októberi 2-3 százalék helyett már újra csak 1 százalékpontos az Online kuponkód kamatkedvezménye az új hitelek igénylésekor. A kölcsön kamata 7,99–18,29 százalék között mozog – a legkisebb kamathoz legalább 7,1 milliós kölcsön kell.

December 15-ig a Raiffeisen Bank a konstrukciótól függően 7–10 százalékpontos kamatkedvezménnyel igyekszik új ügyfeleket magához vonzani.

A feltételeket is számos bank szabja kedvezőbbre.

A Budapest Banknál, ha az ügyfél nem teljesíti az akciós feltételeket – például a jövedelem számlára utalását –, akkor az új feltételek szerint csak addig veszíti el a kedvezményes kondíciókra való jogosultságát, amíg a feltételeket újra nem teljesíti. A banknál – a korábbi feltételek december 31-ig történő meghosszabbítása mellett – a Prémium kölcsönök maximális hitelösszege 6-ról 10 millió forintra nő, a 10 milliós hitel folyósításához azonban két szerződés szükséges, és a folyósítás is két részletben történik.

A Providentnél szintén magasabb az igényelhető hitelösszeg maximuma: heti törlesztés mellett az eddigi 440 ezer helyett 570 ezer forint igényelhető, míg a havi törlesztést választók 1 millió helyett akár másfél milliós kölcsönt is igényelhetnek.

A heti termékek teljes hiteldíj-mutatója (THM) 24,8, a havi törlesztésűeké 24,9 százalék. Átalakította Adósságrendező Hitelét a Cofidis: a jövőben a kölcsön fix kamatozású lesz, 3 milliós hitelnél a kamat 12,61 százalék a futamidő végéig (a THM 13,36 százalék).

Borítókép: Adventi és karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren

MTI Fotó: Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!