neten rendelték

2018.12.28. 09:53

Huszonöt kiló gyógyszeralapanyagot foglaltak le

A szer megrendelője, egy vidéki patika tulajdonosa nem rendelkezett a behozatalhoz szükséges gyógyszerhatósági engedéllyel.

A NAV pénzügyőrei két műanyag kannába csomagolva ismeretlen eredetű folyadékot találtak, amelyről a szakértők megállapították, hogy polikezulént tartalmaz. Az anyag gyógyszerhatóanyagnak minősül, ezért behozatalához az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélye szükséges. A hatóanyag nőgyógyászati fertőzések elleni szerként és antiszeptikumként használatos.

A vizsgálat ideje alatt a patika tulajdonosa telefonon és elektronikus levélben többször is megkereste a NAV-ot, és elmondta, rendszeresen importál ilyen hatóanyagot, amelyből gyógyszert készít eladásra, valamint több kórház gyógyszertárának is beszállít belőle.

A közlemény szerint a patika által rendelt anyag a gyógyszerhatóanyagot jogszerűen importálók hatósági nyilvántartásában nem szerepel, annak behozatalára a patikusnak nem volt engedélye, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!