pozitív hatás

2019.02.26. 14:33

Újabb beruházásokat hozhatnak az országba a felminősítések

A szaktárca szerint a magyar gazdaság teljesítményének kedvezőbb megítélése vonzóbbá teheti az országot a befektetők előtt.

A tényekkel nagyon nehéz vitatkozni, a tények magukért beszélnek – így reagált az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár arra, hogy a közelmúltban két nagy nemzetközi hitelminősítő is felminősítette Magyarországot.

Gion Gábor felhívta rá a figyelmet, mind a S&P, mind pedig a Fitch Ratings a magyar szuverén államadósság, Magyarország hitelképességét minősítette.

A Fitch az elemzésében leírta, a legnagyobb súllyal a nettó adósságpozíció jelentős növelése játszott szerepet, továbbá a külföldi devizakitettség úgyszintén jelentős csökkentése. A S&P kiemelte a fenntartható gazdasági növekedést, ami pedig a magyar kormány álláspontja is – tette hozzá.

Velkovics Vilmos műsorvezető felvetésére, hogy milyen hatása lehet a felminősítéseknek, Gion Gábor elmondta, a legfontosabb, hogy

növekedhet a befektetői érdeklődés az országban akár szolgáltatói központok vagy termelőegységek formájában.

A két hitelminősítés között történt meg a családvédelmi akcióterv meghirdetése. A programmal kapcsolatban a politikus elmondta, egyfajta elismerésként is felfogható egyik cég sem emelt kifogást a bejelentett intézkedések ellen, hanem úgy látják, a csomag kigazdálkodható a magyar gazdaság jövőbeli teljesítménye alapján.

Teljes beszélgetést itt nézheti meg:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/02/720/20190225_napi_aktualis_gion.MP4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!