siker

2019.04.08. 21:20

Magyar repülőgép-karbantartó technológia a legígéretesebb innovációk között

A rendszer repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálását és karbantartását teszi lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá.

Egy magyar fejlesztésű, kiterjesztett valóságon alapuló repülőgép-karbantartó technológiát is beválogattak az MRO Americas konferencia szervezői a tíz legígéretesebb innováció közé.

Az AerinX hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a repülőgépipar és légi közlekedés világszinten legjelentősebb szaklapja, az Aviation Week által szervezett MRO Americas konferencián 800 cég, összesen 15 ezer képviselője vesz részt Atlantában. Ezen az rendezvényen mutatkozhat be az AerinX magyar gépkarbantartó megoldás.

A cég kiterjesztett valóság alapú rendszert fejleszt, amellyel a repülőgépek és más légi közlekedési eszközök külső felületi átvizsgálása, és az ehhez kapcsolódó karbantartási munka lényegesen egyszerűbbé, gyorsabbá és precízebbé válhat. Ez az iparág egyik jelentős problémáját oldhatja meg, hiszen jelenleg a légijárművek külső felületének átvizsgálása manuálisan, kézi eszközökkel zajlik és több ezer oldalnyi dokumentációval jár.

Az AerinX tavaly év végén összesen 250 millió forint tőkebefektetésről kötött megállapodást az X-Ventures Gamma Kockázati Tőkealappal, majd stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb repülőgép karbantartó vállalatával, az Aeroplex of Central Europe-pal. Emellett a világ legnagyobb repülőgépipari gyártóival, karbantartó- és lízing vállalataival, illetve légitársaságaival is előrehaladott tárgyalásokat folytat együttműködésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!