segítség a családoknak

2019.08.06. 09:39

Pozitív hatást várnak a Babaváró támogatástól az ingatlanpiacon

Az első hónap tapasztalatai alapján a támogatás keresett és népszerű termék, az ingatlanvásárlási cél pedig egyértelműen kimutatható.

Forrás: Shutterstock

A támogatásnak érzékelhető, pozitív hatása lehet az ingatlanpiacra is a Duna House ingatlanhálózat szerint. A független hitelközvetítő közölte: a pénzügyi szakértőik által benyújtott babaváró támogatási kérelmek adatai alapján

az igénylők 90-95 százaléka a maximális, 10 millió forintos támogatást igényli, de végül nem mindenki kapja meg a bankoktól a teljes összeget.

A felhasználásról később lesznek pontos statisztikák, de az ingatlanvásárlási cél már egyértelműen kimutatható.

A fiatal házaspárok körében népszerű termék a Babaváró támogatás
Fotó: Shutterstock

Fülöp Krisztián, a Duna House hitelcentrumának vezetője elmondta,

a hagyományos jelzáloghiteleket egyre több esetben kombinálják vagy helyettesítik a babaváró támogatással az ügyfelek.

Hozzátette: a keresleten már érződik az újfajta támogatási lehetőségek iránti érdeklődés, azt azonban még nem látni, hogy ebből adódóan hány tranzakció lesz a piacon.

A szakemberek pozitívak, hiszen

a Babaváró támogatás önálló forrásként vagy egyéb más hitellel vagy támogatással kombinálva is egyre több lehetőséget ad a fiatal családok otthonteremtéséhez.

A Babaváró támogatás önálló felhasználása esetén ráadásul semmiféle korlátozás nincs a megvásárlandó ingatlanoknál, így akár kisebb alapterületű, kedvezőbb áron elérhető lakást is tudnak a fiatal házaspárok vásárolni. Ez utóbbi az első lakásvásárlók helyzetét jelentősen segíti, így ebben a vásárlói kategóriában további növekedésre számítanak a szakemberek.

A társaság közölte: az első lakásvásárlók mindig fontos szerepet töltenek be az ingatlanpiac keresleti oldalán. Jellemzően a 40-60 négyzetméter közötti lakásokat keresik, idén júniusban Budapesten átlagosan 33 millió forintot költöttek ingatlanvásárlásuk során, míg vidéken a 16 millió forinthoz közelít ez az érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!