Útdíj

2019.09.10. 16:04

A tavalyinál tíz százalékkal több e-matricát vettek idén nyáron az autósok

Bár a heti autópálya-matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. vezérigazgatója kedden egy tévés-rádiós interjúban.

Tíz százalékkal nőtt az e-matrica-eladás a nyári időszakban a tavalyihoz képest – mondta Bartal Tamás az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Bár a heti autópálya-matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal – tette hozzá.

Ez a magyar gazdaság növekedésének is köszönhető, az embereknek ugyanis több megtakarításuk van – vélekedett.

Az online vásárlás is biztonságos

Kitért arra is, minden évben egyre többen vásárolnak online e-matricát és fizetnek e-útdíjat, de a vásárlók 70 százaléka még mindig inkább „papíralapút” vesz.

Sokakat az rettent el az online vásárlástól, hogy nem kapnak róla bizonylatot, de a NÚSZ felületein történő vásárlás biztonságos, bármikor visszakövethető – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!