73 gyár látogatható

2019.10.28. 14:58

Több ezren jelentkeztek már a Modern gyárak éjszakájára

A rendezvény célja a nagyvállalatok által használt technológiák megismertetése a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal, dolgozóikkal és a fiatal, szakmát tanuló magyarokkal.

A Modern gyárak éjszakája programsorozat megnyitója

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Országszerte több mint 70 gyár nyitja meg kapuit a Modern gyárak éjszakáján, november 15-én – mondta a rendezvényt szervező Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

György László hozzátette: az érdeklődők a moderngyarakejszakaja.hu oldalon regisztrálhatnak az eseményre. A 73 gyár összesen hétezer látogatót fogad, de a helyek fele már az első héten elfogyott – jegyezte meg.

Elmondta: a rendezvény célja, hogy ismertessék meg a nagyvállalatok által használt technológiákat a magyar kis- és közepes vállalkozásokkal (kkv-k), dolgozóikkal és a fiatal, szakmát tanuló magyarokkal. A program által a vállalkozások tudatosíthatják saját értékeiket és megmutathatják magukat azoknak a potenciális munkavállalóknak, akikre a gazdaság növekedésével különösen nagy igényük van – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakájának a szemléletformálás is célja, az, hogy az emberek megértsék, hogy a mesterséges intelligencia nem kiváltja az embert, hanem segít pontosabban és gyorsabban végezni a munkát. A magyar gazdaság gyors növekedése szempontjából nagyon fontos, hogy a munkavállalók tudatosítsák, hogy az új technológiákhoz új képességekre is szükségük van – magyarázta György László.

Borítókép: Szakember dolgozik a Modern gyárak éjszakája programsorozat megnyitójának helyszínén, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. gyárában 2018. november 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!