Járvány

2020.04.18. 07:25

Bíztatóan alakulnak a számok az ingatlanpiacon

Az Ingatlanbazar.hu internetes portál szerint számokban és minőségben is jóval pozitívabbak a mutatók a kezdeti, vírus okozta sokk után. Mutatjuk, mi történt az elmúlt időszakban, és mindez minek köszönhető.

Forrás: Shutterstock

A piac él, és ez látszik is

A kezdeti, márciusi sokk után a látogatók tömegesen visszatértek az ingatlanbazar.hu oldalára. Az ingatlanpiac keresleti oldala tehát él, és készül rá, hogy újra normalizálódik minden. Az ingatlanok eladásával váró tulajdonosok is hozzájárulnak a látogatások emelkedéséhez, hiszen a jelenlegi helyzetben egyelőre elbizonytalanodva keresik, hogyan változnak az árak. A kínálati oldal is keresi tehát a lehetőségeket.

Az ingatlan keresők a márciusi nehéz időszak alatt is egy-egy látogatásuk alkalmával közel 7 oldalt néztek meg az Ingatlanbazáron: vagyis ugyanannyit, mint korábban.

A vírus, és az azt övező korlátozások miatt kevesebb látogató kereste fel az oldalt márciusban, ez a „kevesebb” azonban ismét nőni kezdett. Az élet az ingatlanpiac keresői részén visszatérni látszik a régi kerékvágásba. Ennek legfőbb oka, hogy az ingatlan tűnik továbbra is a legjobb befektetési formának az inflációs és válságtünetes gazdasági helyzetben, ezért a korlátozások fokozatos feloldásával várhatóan megnövekszik majd az érdeklődés a piacon.

Ingatlanosként is aktívan lehet tölteni az időt. Sőt!

Az Ingatlanbazár munkatársainak és szakértőink tanácsa alapján a közvetítői oldalon érdemes kiemelten, akár a hirdetés legelején jelezni a videó konferencia lehetőségét, és persze bármely más, az online értékesítést segítő technológia (3D-s virtuális séta, előre rögzített videós hirdetési anyag stb.) biztosítását az ügyfelek számára. Mindez sokat segíthet az érdeklődők és az eladók számára is!

Fontos lépés lehet emellett az ingatlanirodák számára az aktív hirdetési stratégia, hiszen a kisebb ”háttérzajban„ az érdeklődők könnyebben megtalálják a kiemelt hirdetéseket.

És amit az Ingatlanbazár tesz hozzá

A húsvéti munkaszüneti napok során az ingatlanbazar.hu látogatottsága 5%-kal magasabb eredményt hozott, mint tavaly, ugyanebben a kiemelt időszakban. Az új látogatók száma 25%-kal emelkedett, köszönhetően az ingatlanbazar.hu kiterjedt, tavaszi média kampányának. A beálló világjárvány kapcsán az Ingatlanbazár úgy döntött, a bizonytalan időszak alatt indítja be a motort, ezzel segítve a kapcsolattartást a piaci szereplők, vagyis a vásárlók, a tulajdonosok és ingatlanirodák között. Kiemelt céljuk, hogy hozzájáruljanak a hazai ingatlanpiac erősödéséhez – mondták el.

Az Ingatlanbazár nem vette tehát lejjebb a marketing célú megjelenéseit sem, ezzel is hozzájárulva, hogy a nehéz időkben ne omoljon össze a kínálat-kereslet oldal. A legnehezebb, márciusi időszakban az ingatlan keresési kifejezések száma 55-60%-ot csökkent a magyar internetes böngészéseket tekintve. Ez az érték azonban áprilisban fokozatosan visszatér a normális érdeklődési szintre. Tehát, a helyzet optimálisan alakul, amelynek pozitív hatását minden felhasználó, akár hirdet, akár vásárol megérezheti az elkövetkezendő időkben.

A vidéki megyei napilapjaink olvasóinak is hasznos lehetőség, hogy megtalálhatják az ingatlanbazar.hu teljes tartalmát, ha az online kiadások menüjében az Ingatlan menüpontot választják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!