több százmillió forint

2020.04.28. 16:24

Hatalmas károkat okozhattak a hétvégi szélviharok

A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Söjtör, 2020. február 10. Házra dõlt fa eltávolításán dolgozik egy tûzoltó vihar után a Zala megyei Söjtörön, a Deák Ferenc utcán 2020. február 10-én. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A Mabisz MTI-hez eljuttatott összesítése szerint csaknem másfélezer káreseményről értesültek a biztosítók, és nem zárják ki, hogy lesznek még újabb bejelentések.

Az eddigiek alapján a viharok elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyét érintették, különösen Mátészalka és Fehérgyarmat környékét, illetve Debrecent, de Budapesten és Pest megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Borsodban és Hevesben is voltak károk. A rendkívüli időjárás főképp tetőket és kéményeket rongált meg – írták.

A közlemény szerint a február közepén bekövetkezett időjárási katasztrófa után csaknem 3 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, és még nem kezdődött el a nyári viharok időszaka, amely tavaly májustól augusztusig 4,1 milliárd forint kárt okozott.

A biztosítók tapasztalatai szerint az online megoldások iránt az utóbbi hetekben egyre nagyobb az érdeklődés. A Mabisz ezért arra számít, hogy a biztosítási ügyintézésben is felgyorsulhatnak a fejlesztések, és teret nyerhetnek az ügyfélbarát megoldások.

Borítókép: Házra dőlt fa eltávolításán dolgozó tűzoltó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!