Segítség a bajban

2020.04.15. 10:54

Üzent az állatmenhelyeknek a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel – írja a Nébih a honlapján.

A bajba jutott állatok mentésével foglalkozó állatmenhelyeken a koronavírus-járvány miatt jelentős problémát okozhat az állatok etetése.

A Nébih egyeztetett több állatvédelmi ernyőszervezet képviselőjével, hogy képet kaphasson az ellátási helyzet alakulásáról, és ágazati kapcsolatai révén igyekszik segíteni a megoldási lehetőségek felkutatásában.

Több vállalat, például takarmánygyártók, kereskedelmi szervezetek is nyitottak a segítségnyújtásra, amelyeket a hatóság a gyors és hatékony megoldás érdekében összeköt az állatvédelmi ernyőszervezetekkel. Az igények és a segítség hatékony összekötéséhez azonban fontos, hogy az ellátási gonddal küzdő menhelyek jelentkezzenek valamelyik állatvédelmi ernyőszervezetnél hangsúlyozza közleményében a hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!