Járvány

2020.06.27. 13:35

Bevált a távmunka a belföldi cégeknél

Jelentős részük ezért rugalmasabbá teheti a munkavégzés feltételeit – közölte az EY üzleti tanácsadó.

Forrás: Shutterstock

A megkérdezett vállalatok 76 százaléka rendelt el távmunkát a koronavírus-járvány miatti, közel három hónapos kijárási korlátozások alatt. Volt, ahol ügyeleti rendet vezettek be, máshol átszervezték a műszakokat, vagy egymást váltották a beosztottak. A tapasztalatok kedvezőek, hiszen

63 százalék semmilyen visszaesést nem látott a munkavállalók teljesítményében, 22 százalék szerint pedig még jobban is dolgoztak.

Az otthoni munkavégzés lehetőségét a dolgozók is egyre inkább igénylik az EY szakértője szerint. Farkas Margit ezért arra számít, hogy az átalakításokra nyitott cégeknél jelentős mértékben javulhat az alkalmazottak elégedettsége.

Az EY közleménye több mint 50 HR vezető megkérdezésén alapul. A kedvező tapasztalatok hatására a cégek 29 százaléka hosszú távra tervezi újfajta, rugalmas munkavégzés kialakítását. A visszatérést a vállalatok kétharmada már május végén elkezdte előkészíteni, de a visszajelzések szerint kihívást jelent számukra a megfelelő irodai környezet kialakítása, az egészségügyi és a biztonsági előírások betartása.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!