Ország-világ

2020.08.19. 07:30

Eddig százhúszezer munkahelyet mentett meg a beruházásösztönzési program

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy átlépte a 300 milliárd forintot a már támogatásban részesült beruházások összértéke.

A külgazdasági és külügyminiszter ezt írta Facebook oldalán:

A koronavírus nyomán kialakult világjárvány nemcsak egészségügyi, hanem komoly gazdasági kihívásokat is eredményezett.

A magyar gazdaság számára ez a helyzet azonban esélyt is kínál a versenyképesség növelésére. Egyértelmű, hogy gazdaságunk a magyar emberek munkájától lesz sikeres, ahhoz pedig, hogy a magyar emberek dolgozhassanak, beruházásokra van szükség. Ezért is indítottuk el gazdaságtörténetünk egyik legjelentősebb beruházásösztönzési programját, melyre 806 magyarországi vállalat jelentkezett.

A kérelmek elbírálása folyamatos, tegnap pedig átlépte a 300 milliárd forintot a már támogatásban részesült beruházások összértéke. Ma reggelig 646 vállalatnak utaltunk át összesen 146 milliárd forintnyi támogatást, amivel 120 ezer munkahelyet tudtunk megvédeni.

A most végrehajtott beruházások biztosítják, hogy ezek a vállalatok hosszútávú előnyre tegyenek szert külföldi vetélytársaikkal szemben, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság minél előbb visszaálljon a világjárvány előtti növekedési pályára.

Nincs megállás: hamarosan Nyíradonyban és Miskolcon újabb beruházásokat jelentünk be – írta Facebook oldalán a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!