Ország-világ

2020.08.12. 11:30

Folyamatosan nő az utasok száma Ferihegyen

Folyamatosan nő a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megfordulók száma, júliusban már 300 ezren utaztak repülővel, augusztusban pedig várhatóan ennél is többen fognak – közölte Valentinyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs vezetője szerdán, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

BUDAPEST, HUNGARY - APRIL 21: Turkish citizens are seen waiting their flight to Turkish capital Ankara from the Budapest Ferenc Liszt International Airport in Budapest, Hungary on April 21, 2020. A plane from the national carrier Turkish Airlines, evacuated Turkish Nationals stranded in Hungary due to the measures taken to curb the spread of the novel coronavirus known as COVID-19. Arpad Kurucz / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Arpad Kurucz

Tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag leállt a forgalom a repülőtéren,

áprilisban a 10 ezret sem érte el az utasok száma.

A repülés azonban biztonságos, és a forgalom növekedése is azt mutatja, hogy kezd visszatérni az emberek bizalma – mondta.

Ismertette, hogy a biztonságért a repülőtéren több intézkedést hoztak: plexiket helyeztek ki, a zöld, sárga és piros országokból érkezőket külön kezelik, nem találkoznak egymással, és átmenetileg felfüggesztették a beléptetőkapukat is, helyette repülőtéri rendőrök igazoltatnak.

Ezek miatt

pár perccel lassabb a beléptetés, és sorok alakulhatnak ki,

ha egyszerre több repülőgép érkezik veszélyeztetett országból, de felkészülten kezelik a helyzetet – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!