Ország-világ

2020.08.13. 09:44

Meghibásodás miatt leállt a paksi atomerőmű egyik blokkja

Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja – közölte honlapján az atomerőmű.

Paks, 2019. július 11. Munkába járó dolgozókat mûszakváltás után haza szállító autóbuszok a Paksi Atomerõmû kijáratánál. Mögöttük a 3-4-es blokk épülete. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A blokkot 3 óra 45 perckor automatikus védelmi működés állította le, a szakemberek dolgoznak a hiba elhárításán – írták.

Az Országos Atomenergia Hivatal honlapján azt közölte, hogy egy, a nagynyomású előmelegítőhöz kapcsolódó irányítástechnikai berendezés hibásodott meg.

Az esemény a blokk biztonságát nem veszélyeztette, és a környezetre sincs hatással – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!