Járvány

2020.09.01. 13:06

A Budapest Airport felkészült az új határátlépési szabályokra

Felkészült az új beutazási szabályok végrehajtására a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

A Budapest Airport keddi közleményében azt írta,

a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság minden járat minden utasát a határellenőrzési pontnál okmányellenőrzésnek, illetve a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltatójának közreműködésével kötelező testhőmérséklet-mérésnek veti alá.

Felhívták a figyelmet, hogy az okmányellenőrzés a szokásosnál több időt vesz igénybe, mert előtte részletesen kikérdezik az utasokat, és felveszik az adataikat is. Az üzemeltető azt kérte, hogy az utasok töltsék ki a Budapest Airport weboldalán elérhető új karanténűrlapot és a határellenőrzés alkalmával adják át a hatóságoknak.

Azok a külföldiek, akik nem léphetnek be Magyarország területére, az erre a célra kijelölt tranzitban várakoznak elutazásukig. A tranzitban várakozó utasoknak a Budapest Airport takarót, korlátlan wi-fi-hozzáférést, illetve igény esetén arcmaszkot biztosít.

Az új szabályok érvénybe lépésével a Liszt Ferenc repülőtér folyamatosan fogad és indít járatokat, de már látható, hogy a bejelentés óta számos légitársaság törölte járatait a következő hónapra, ezért a korábbi korlátozások során tapasztalt utasforgalomra számítanak, ez napi 3000 alatti utas lehet, míg szeptemberben általában napi 50 000-nél is több utas szokott kezelni a repülőtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!