invesztálás

2020.12.13. 18:35

Több százmilliós beruházással növelte ásványvízgyártó kapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország

A fejlesztés részeként korszerűsítették a csomagoló gépsort is, illetve a fejlesztés a vállalat fenntarthatósági törekvéseit is szolgálja.

Mintegy 300 millió forint értékű beruházással bővítette ásványvíz-palackozó kapacitását zalaszentgróti üzemében a Coca-Cola HBC Magyarország, fejlesztéssel a gyártósor teljesítménye 20 százalékkal bővült, így az üzem naponta 1,9 millió liter ásványvizet is képes palackozni.

A vállalat közleménye szerint a beruházás részeként korszerűsítették a csomagoló gépsort is, illetve a fejlesztés a vállalat fenntarthatósági törekvéseit is szolgálja.

A zalai palackozóüzem, zöldmezős beruházást követően, 2002-ben kezdte meg a termelést, vállalatcsoport az elmúlt 18 évben összesen 12,8 milliárd forintot fektetett be Zalaszentgróton.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1050 dolgozót foglalkoztat, és eddig 125 milliárd forintot fektetett be az országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!