felzárkóztatás

2021.01.17. 13:42

1063 vállalkozás jelentkezett a hátrányos helyzetű településeken működő vállalkozásokat támogató pályázatra

A Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című pályázatban online előminősítési eljárást dolgoztak ki a megadott településen projektet megvalósítók számára, eddig 1063 vállalkozás kérte előminősítését – közölte a pályázatot lebonyolító IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft.

Az 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) hirdették meg 2020. november 18-án. A Kedvezményezett települések gazdaságélénkítő programba és a Felzárkózó települések programba tartozó falvak vállalkozásai november 25-től előregisztrálhattak az előminősítési folyamatra a www.ginop129.ifka.hu honlapon.

Az előminősítési felület 2021. január 4-én nyílt meg. A projektek előminősítési lehetőségét január 11-én felfüggesztették a beérkezett regisztrációk nagy számára tekintettel, ugyanis emiatt valószínűsíthető, hogy a rendelkezésre álló keret kimerült.

A január 11-ig regisztrált vállalkozásoknál most értékelik ki az előminősítés minimum feltételeit.

A vizsgálat határideje: minimum 5 munkanap, ezt követően a minimum feltételeket teljesítő vállalkozások az előminősítő felületen január 22-én 23:59-ig küldhetik be a projekttervet.

Az előminősítés és a projekttervek értékelésénél a leghangsúlyosabb szempontot az adott fejlesztés helyi beágyazottsága, valamint a helyi gazdaság és társadalom fejlődéséhez való hozzájárulása jelenti. Az előminősítésnél megvizsgálják a helyi együttműködéseket, partnerségeket és mindezek tükrében a fejlesztés megalapozottságát.

Amennyiben a projektterv eléri a szükséges pontszámot, akkor az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. Minősítő tanúsítványt állít ki.

Mindez azért fontos, mert a Kedvezményezett települések gazdaságélénkítő programba és a Felzárkózó települések programba tartozó falvak vállalkozásai számára a támogatási kérelmek benyújtására az IFKA által kiállított Minősítő tanúsítvány birtokában lesz lehetőség február 18-tól. A támogatási kérelmet az érintettek az EPTK elektronikus pályázatkezelési rendszeren keresztül tudják beadni, amely a www.eptk.fair.gov.hu/ honlapon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!