Turizmus

2021.03.17. 13:04

Meghosszabbították a magánszálláshely-pályázat határidejét

Szeptember 30-ig meghosszabbították az egyéb és magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázat határidejét a koronavírus-járvány miatt, így több idő áll rendelkezésre az elnyert támogatások felhasználására – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán.

Az MTÜ a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-vel közösen 2020 nyarán hirdette meg a magánszálláshelyek és egyéb szálláshelyek fejlesztése című, a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében megvalósuló pályázatot. A kiíráson 14 ezer szálláshely 42 milliárd forint támogatásban részesült, szobánként legfeljebb 1 millió forint volt igényelhető.

Az MTÜ célja, hogy minden nyertes pályázó meg tudja valósítani a vállalt fejlesztéseket. A járványhelyzet miatti korlátozások és lezárások azonban ezeket a folyamatokat akár több hónappal is visszavethették. Így a pályázati célok kivitelezésére szeptember végéig lesz lehetőség.

A pályázatok fizikai megvalósítását követő 90 napon belül minden pályázónak záró beszámolót kell benyújtania a támogatás felhasználásának bemutatására. Aki 2021. március 31-ig elkészült a vállalt fejlesztéssel, az a változástól függetlenül áprilistól benyújthatja beszámolóját, amelynek részletes folyamatáról a kedvezményezettek e-mailben fognak tájékoztatást kapni – közölte az MTÜ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!