Fontos mérföldkő

2021.06.07. 21:34

Hatalmas logisztikai üzemet adott át a Magyar Posta

Nyugat-Magyarország legnagyobb forgalmú logisztikai üzemét adta át hétfőn a Magyar Posta Zrt. Székesfehérváron.

Az Alba Ipari Zónában található depó átadóünnepségén Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelten fontosnak tartja a postai szolgáltatások megújítását, hiszen a Magyar Posta stratégiai állami vállalat, amely közszolgáltatásaival a társadalom szükségleteit elégíti ki.

Fontos mérföldkőnek nevezte az új székesfehérvári központ átadását, amely 250 munkavállalónak biztosít modern munkakörülményeket, segíti a postai csomag szolgáltatások színvonalának emelkedését, továbbá a magyar gazdaság újraindítását is szolgálja.

Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta logisztikai és üzemeltetési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a székesfehérvári telephely évi 3,3 millió csomagot kezel, száz postát lát el, mintegy 500 ezer címhely és 500 település tartozik hozzá.

Megjegyezte, hogy a korábbi és a most átadott telephely között öt kilométer a távolság, ugyanakkor fejlettségben körülbelül ötven évet léptek előre.

A vezérigazgató-helyettes beszélt a 2019-ben indult MPL Plusz programjukról, amelynek elindítására az e-kereskedelem óriási növekedése miatt volt szükség. A program keretében a cég logisztikai infrastruktúrájának teljes megújítását tűzték ki célul, a telephelyek automatizálása, digitalizálása, informatikai fejlesztések mellett.

Jelezte, hogy a program indulása óta eltelt két évben hét telephelyet adtak át Győrben, Debrecenben, Füzesabonyban, Nyíregyházán, Szekszárdon, Fóton és Budapesten a csomaglogisztikai központot. Idén Székesfehérvár mellett Miskolc, Szolnok és Tatabánya telephelyeinek fejlesztése kerül sorra.

Lehrner Zsolt Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte: a város ősidők óta kiemelt logisztikai szerepet tölt be Magyarországon, és most az egyik legnagyobb és legtöbb alkalmazottat foglalkoztató állami vállalat hozott létre egy új, 5500 négyzetméteres üzemet, tovább erősítve ezzel Fehérvár közlekedési-logisztikai szerepét.

Az MTI kérdésére Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője elmondta, hogy a székesfehérvári épületet és a hozzá tartozó telephelyet hosszú távra bérli a vállalat. Az épületre saját forrásból 1,8 milliárd forintot költöttek, többek között logisztikai gépeket, garázskapukat vásároltak, hogy a depó minél jobban megfeleljen saját igényeiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!