Jótékonyság

2021.06.17. 14:22

Higiéniai papírtermékekkel támogat hátrányos helyzetű gyerekeket a Vajda-Papír

Hatezer rászorulót látnak el egy évre elegendő adaggal a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, az adományt csütörtökön adták át a szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek.

Budapest, 2021. június 17. Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetõje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke (b) és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezetõ igazgatója a békásmegyeri Zemplén Gyõzõ utcai Máltai játszótéren 2021. június 17-én. A papíripari cég hatezer hátrányos helyzetû gyermeket lát el egy évre elegendõ higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója a budapesti eseményen azt mondta, hogy a cég két kamionnyi, több mint tíz tonna higiéniai papírterméket – a többi közt papírzsebkendőt és papírtörlőt – adományozott a szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekek számára működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a „Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak.

A Vajda-Papír a körülbelül 15 millió forint értékű támogatással háláját szeretné kifejezni a szeretetszolgálatnak és az irgalmasrendnek a munkájukért – hangsúlyozta, hozzátéve: a két szervezet a koronavírus-járvány alatt is jelentős segítséget nyújtott a rászorulóknak.

Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke (b) a békásmegyeri Zemplén Győző utcai Máltai játszótéren tartott sajtótájékoztatón 2021. június 17-én
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke kiemelte: a hátrányos helyzetű családok és gyermekek megsegítése az egyik legfőbb feladat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 14 oktatási intézményt – 5 óvodát, 5 iskolát, 3 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát – tart fenn – mondta.

Úgy fogalmazott: „a gyerek a jövő”, ezért a szeretetszolgálat a felzárkóztatási és esélyteremtő programjaival a jövőt kívánja építeni.

Borítókép: Kozma Imre, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke (b) és Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója a békásmegyeri Zemplén Győző utcai Máltai játszótéren 2021. június 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!