Ország-világ

2021.08.07. 12:53

Az élmezőnyben a magyar járványkezelés a világ legnagyobb gazdasági napilapja szerint

A világ legnagyobb példányszámú gazdasági napilapja, a japán Nikkei a járványkezelést, az oltási programot és a társadalmi mobilitást vizsgálva havonta frissíti globális ranglistáját, a „The Nikkei COVID-19 Recovery Index„-et. Az előző, júliusi ötödik helyezés után, a legfrissebb augusztus 5-én kiadott lista szerint Magyarország világszinten a harmadik helyen áll Kína és Új-Zéland mögött.

A Nikkei japán napilapot 1876-ban alapították, 2,7 milliós eladott példányszámával a világ legnagyobb gazdasági napilapjának számít. A lap a koronavírus kapcsán kiadott járványkezelési ranglistáját havonta frissíti, a három mutató alapján rangsorolva az országokat – írja az Origo.

Minél előrébb van egy ország vagy régió a ranglistán, annál közelebb van a gyógyuláshoz, a járványból való kilábaláshoz.

A jól teljesítő országokban alacsony a fertőzöttek száma, jó az átoltottsági arány és kevésbé szigorúak a korlátozó intézkedések, más országokhoz képet.

Magyarország júliusban a 120 vizsgált ország és régió közül az ötödik helyen végzett, a legfrissebb, augusztus 5-én kiadott

globális ranglistán már két helyet javítva a harmadik helyen szerepel.

A lista élén Kína, a második helyen Új-Zéland áll.

A friss rangsor kapcsán a lap arról is ír, hogy Japán az előző havi 48. helyről a 83. helyre csúszott vissza. Míg az átoltottsági adatok és a társadalmi mobilitásra vonatkozó szabályozások változatlanok maradtak, addig az országban jelentősen megnőtt az igazolt koronavírusos megbetegedések száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!