három legjobb között

2021.11.19. 14:28

Gyorsított Magyarország az EU-s források lehívásán

Gyorsított Magyarország az európai uniós források lehívásában – írta pénteken a Világgazdaság a EU Bizottságra hivatkozva.

A 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a Magyarország rendelkezésére álló források 71 százalékát már folyósította Brüsszel, szemben a 61 százalékos tagországi átlaggal – áll a Világgazdaság cikkében.

A ciklus hét plusz három éves, így a lehívásra 2023 végéig van lehetőség. A múlt év végéhez képest 6-ról 10 százalékpontra nőtt a hazai előny, ezzel a tagállami rangsorban 10-12. Magyarország feljött az írek és a görögök mögé a harmadik helyre – közölte a lap.

Az uniós testület eddig 18,06 milliárd eurót folyósított, ami

a tervezési árfolyammal számolva 6321 milliárd forintnak felel meg

– olvasható a Világgazdaságban.

A kötelezettségvállalás és a forráslehívás egyensúlya nem került veszélybe Magyarországon, az államháztartási hiány sem az uniós fejlesztések megelőlegezése miatt szaladt meg az év első tíz hónapjában, sokkal inkább amiatt, hogy a gazdaság újraindításának mindent alárendelt a kormány, így a fiskális politikát is – írták.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!