Sikertörténet

2022.02.23. 22:28

A Dunakeszi Járműjavító vállalat is szállíthat az egyiptomi nemzeti vasúttársaság részére (videó)

A magyar közlekedési ipar legnagyobb megrendeléseként 676 magyar vasúti kocsit szállít a Dunakeszi Járműjavító vállalat az Egyiptomi Nemzeti Vasúttársaságnak.

A magyar közlekedési ipar történetének legnagyobb megrendelését kapta azzal, hogy a Dunakeszi Járműjavító vállalat is részt vehet az 1300 vasúti kocsi szállításában az egyiptomi nemzeti vasúttársaság részére - tudatta közösségi oldalán Szijjártó Péter. A miniszter hozzátette, a kocsik gyártása és szállítása rendben zajlik, 76 kocsit már behajóztak Alexandriába, a következő másfél évben még 600 kocsit fognak.

A külgazdasági és külügyminisztert 58 magyar üzletember kísérte el Kairóba, ami jól mutatja a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatok dinamikáját. 

"A legfrissebb adatok szerint 2021-ben megdőlt a kereskedelmi forgalmunk rekordja, amely így elérte a  400 millió dollárt. Továbbra is minden segítséget megadunk a magyar vállalatoknak ahhoz, hogy minél több lehetőséghez jussanak a gyorsan növekedő egyiptomi piacon." - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában