Forgalomnövekedés

2022.02.18. 08:16

Nagy a kereslet az iparcikkekre

A cégek egyértelműen a több ezer család konyhájára pluszpénzeket eredményező állami támogatásoknak – különösen az szja-visszatérítéseknek – tulajdonítják a tél végi felfutást, és úgy vélik, az még hetekig kitart.

Megnőtt a drágább iparcikkek iránti kereslet, a kereskedők szerint a februárban kézhez kapott állami támogatások és a bőséges jövedelemkiáramlás nyomán. A várakozások szerint a karácsony előtti forgalmat meghaladó vásárlási láz kitart az első fél évben – írta a Magyar Nemzet pénteken.

A lap szerint már a múlt héten látványosan erősödött a kereslet a több tízezer vagy akár százezer forintos háztartási gépek, otthoni berendezések, számítástechnikai eszközök, mobiltelefonok iránt. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó cégek egyértelműen a több ezer család konyhájára pluszpénzeket eredményező állami támogatásoknak – különösen az szja-visszatérítéseknek – tulajdonítják a tél végi felfutást, és úgy vélik, az még hetekig kitart.

 

A MediaMarkt forgalma csaknem ötven százalékkal nőtt február 11. és 17. között az előző év azonos időszakához viszonyítva, amiben a cég szerint az szja-visszatérítésnek volt kulcsszerepe. Az eMAG-Extreme Digitalnál majdnem harminc százalékkal ugrott meg a háztartási berendezések értékesítése. A cég azt közölte, hogy bár az adóhivatal február 10-én kezdte meg az szja-visszatérítések folyósítását a családosoknak, már február 8-tól érezhetően nőttek az eladásaik, vagyis a megrendeléseket sokan már azelőtt leadták, mielőtt kézhez kapták a többletpénzeket.

 

A Magyar Nemzet cikke szerint mindkét cégnél jelentősen emelkedett az okostelefonok, háztartási nagygépek – például szárítógépek, mosógépek, hűtőszekrények – forgalma.

Borítókép: Visszaváltott karácsonyi ajándéka helyett újat kap egy vásárló a MediaMarkt áruházban, a West End City Center bevásárlóközpontban 2017. december 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában