Mintegy 16 ezer dolgozót érint

2022.02.23. 17:10

Újabb béremelésről kötöttek megállapodást a Magyar Postánál

A megemelt bérre március 1-jétől jogosultak a munkavállalók.

Újabb, 2022-re vonatkozó kiegészítő béremelésről kötöttek megállapodást a Magyar Postánál, a bérfejlesztés várhatóan mintegy 16 ezer munkavállalót érint különböző mértékben – közölte a munkáltató szerdán az MTI-vel.

A Postás Szakszervezet február elején béregyeztetést kezdeményezett a munkáltatónál, hogy közösen kezeljék a minimálbér és a garantált bérminimum emelkedése miatt kialakult bértorlódást – írják a közleményben.

A béremelés a munkavállalók kétharmadát, mintegy 16 ezer, elsősorban a végrehajtási területen dolgozó munkatársat érint. Az újabb bérfejlesztés 16 ezer postai munkatárs számára átlagosan 5,3 százalékos további bruttó bérnövekedést jelenthet. A megemelt bérre március 1-jétől jogosultak a dolgozók – ismertették a közleményben.

A Magyar Posta ezzel az intézkedéssel éves szinten további mintegy 3 milliárd forintot, így összességében a 2022.január elsejétől érvényes 9 százalékos béremeléssel együtt már 13 milliárd forintot meghaladó összeget fordít idén az alapbérek fejlesztésére – tájékoztatott a Magyar Posta.

Borítókép: Választási értesítőket kézbesít egy postás a főváros I. kerületében 2022. február 1-jén. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában