Turizmus

2022.06.27. 15:00

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a járványidőszak alatt sem hagyott fel a turisztikai piacépítéssel, ennek sikerét igazolja, hogy Magyarország az idén négy díjat is kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on - közölte az MTÜ hétfőn.

A közlemény szerint az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szereplőket díjazó eseményen a kínai nemzeti turisztikai díj szervezőbizottsága 

a "top 10 legjobban várt turisztikai desztináció", a "top 10 legjobb desztinációs promóciót bemutató desztináció", valamint a "top 10 innovatív, élő közvetítéssel megrendezett desztinációs rendezvény" közé is beválasztotta hazánkat. Magyarországnak ítélték továbbá a "Kreatív Rendezvény Díj"-at  is, 

a kínai turisztikai szakembereknek szervezett pekingi rendezvényért, melynek fő célja volt hazánk turisztikai kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése - közölték.   

Kiemelik: 

az elismerések közül a legrangosabb a "top 10 legjobban várt turisztikai desztináció" díja, amelyet a közép-európai régióból egyedül Magyarországnak ítéltek meg, és a magyaron kívül egész Európából is csak három másik ország - Franciaország, Németország és Hollandia - került be a válogatásba.

Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: a rangos elismerésekkel újabb megerősítést kaptak arról, hogy az elmúlt években sikeresen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. A turizmus további élénkítése érdekében kitűzött stratégiai célnak nevezte, hogy a jövőben az értékesítés és a marketing kapja a legfőbb hangsúlyt. A nemzetközi színtéren folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több küldőpiacra eljuttassák az üzenetet: Magyarország biztonságos úti cél minden turista számára - mondta.   

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint 2021-ben Kínából közel 5 ezer vendég érkezett Magyarországra, akik 46 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. A vendégek 72 százaléka Budapestre érkezett. Idén már több mint 7 ezernél tart a kínai vendégek száma, 33 ezer vendégéjszakával, a fővárosba érkezők aránya 76 százalékos.   

Budapesten a kínai látogatók leginkább a Parlamentet és környékét, a Margitszigetet, a Szent István Bazilikát, a Halászbástyát, a Citadellát és a Gozsdu-udvart keresik fel.

Borítókép: illusztráció/MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában