Pénzügy

2022.06.16. 14:17

Varga Mihály: megközelíti a 3300 milliárdot az adócsökkentések, nyugdíj- és béremelések idei összege

A kormány megvédi Magyarországot a háborús gazdasági válságtól – írta a pénzügyminiszter.

Idén megközelíti a 3300 milliárd forintot az adócsökkentések, nyugdíj- és béremelések összege – írta csütörtöki Facebook-bejegyzésében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a kormány megvédi Magyarországot a háborús gazdasági válságtól, ezért megőrzi a családtámogatásokat, a nyugdíjak értékét, a béremeléseket, csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot.

A bejegyzés szerint a munkát terhelő adók csökkentése 750 milliárd forintot, a családi adóvisszatérítés 685 milliárd forintot, a januári és a júliusi nyugdíjemelések 400 milliárd forintot, a 13. havi nyugdíj 370 milliárd forintot tesz ki. A honvédelmi és rendvédelmi dolgozók béremelése a 6 havi fegyverpénzzel 330 milliárd forint, az egészségügyi dolgozók béremelése 285 milliárd forint, a pedagógusok, felsőoktatási és egyházi dolgozók béremelése pedig 153 milliárd forint. A 25 év alattiak szja-mentessége 140 milliárd forintot, az igazságügyi, hivatali és kulturális dolgozók béremelése 86 milliárd forintot, a szociális ágazatban és a bölcsődékben dolgozók béremelése 71 milliárd forintot tesz ki.

Miközben tehát a baloldal megszorításokat vizionál, a valóság mást mutat – fogalmazott a miniszter.

Varga Mihály hozzátette, hogy a 2023-as költségvetés a rezsivédelem és a honvédelem költségvetése lesz. 670 milliárd forinttal Rezsivédelmi Alap, 842 milliárd forinttal Honvédelmi Alap jön létre – olvasható a bejegyzésben.

Borítóképünkön Varga Mihály pénzügyminiszter. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában